Koostisosad
- 4 suurt peotäit kuubistatud kõrvitsat
- 1 porgand
- 1 sibul
- 1-2 küüslauguküünt
- 2-3 tomatit või ca 250g tomatipüreed
- peoga (või kahe) lillkapsaõisikuid
- lahke käega ürte – tüümian, basiilik, oregano (pune)
- 1 purk kookospiima
- natuke soola, pipart ja kurkumit
- 1 spl oliiviõli
Valmistamine
- Tükelda kõik köögiviljad, nirista peale oliiviõli ja puista peale ürdid + maitseained.
- Rösti 200-kraadises ahjus u 30 minutit.
- Lisa küpsetatud köögiviljad potti või blenderisse. Vala juurde kookospiim ja kui kasutada tomatipüreed, siis lisa ka see.
- Surista saumikseri või blenderiga kreemjaks supiks. Vajadusel lisa vett või puljongit.
- Serveeri kõrvitsaseemnetega. Soovi korral lisa balsamicot.