Skip to main content

Koostisosad

  • 2 pakki kana delikatesshakkliha
  • lasanjeplaadid (nt täistera või muna omad) ca 6 tk 
  • 1 keskmine suvikõrvits
  • pakk spinatit
  • 1 purk (ca 190g) pestot 
  • 350g kodujuustu
  • Bechamel kaste (nt FoodStudio)
  • Light riivjuust (ca 150g)
  • 1 muna
  • Suur peotäit värsket basiilikut
  • maitsestamiseks soola ja pipart, meelepäraseid ürte.

Valmistamine:

  • Kuumuta ahi 200 kraadini.
  •  Lõika suvikõrvitsast õhuksesed viilud. Puista suvikõrvitsale veidi soola ja lase sel 5-10 minutit seista. Seejärel kuivata see majapidamispaberiga – see aitab suvikõrvitsast vee välja saada, et lasanje ei jääks liiga vesine.
  • Kuumuta pannil oliiviõli ja küpseta hakkliha keskmisel kuumusel kuni see on pruunistunud. Lisa pannile bechamel kaste, veidi vett ning pesto. Sega kõik läbi ning lisa soovi korral maitseürte ning näpuotsaga soola. 
  • Sega teises kausis kokku kodujuust ja  muna. Püreesta õrnalt saumikseriga ühtlaseks. Lisa riivjuust ning veidi pipart. 
  • Võta ahjuvorm ning tõsta veidi pannil olevat segu põhjale (lisaks võid bechamel kaste pakki veidi vett lisada ning selle segu vormi põhjale valada). Laota sinna peale esimene kiht lasanjeplaate. Tõsta plaatidele pool pannil olevast segust, laota sinna peale suvikõrvitsaviilud, spinat ning pool kodujuust segu. Lisa teine kiht lasanjeplaate ning lisa ülejäänud segu pannilt, puista peale basiilikulehti ning jäta viimaseks kihis kodujuustu segu. Soovi korral lisa veel riivitud juustu.
  •  Aseta lasanje ahju ja küpseta seda 20-30 minutit kuni pealispind on ilus kuldne. 

Naudi!