Sul läheb vaja
- 1 keskmise suurusega suvikõrvits
- 1/2 – 1/3 kruusi riisi
- u 100g kanafileed või purk ube/ kikerherneid
- 1 sibul
- paar küüslauguküünt
- 2 tomatit/ peotäis päikesekuivatatud tomateid
- 1 porgand
- 1 peotäis riivitud juustu
- soovikorral 2-3 spl maisi
- 1 tl oliiviõli
- 150g tomatipastat
- maitseained (sool, ürdid nt basiilik, oregano, tšilli või taco maitseaine)
Valmistamine
- Lõika suvikõrvits pikuti pooleks ja tühjenda sisust. Piserda oliiviõliga, raputa peale veidi sooja ja pane suvikõrvitsalaevukesed täidise tegemise ajaks 175 kraadisesse ahju.
- Keeda (täistera)riis pehmeks vastavalt pakendil olevale õpetusele.
- Samal ajal prae pannil väheses õlis tükeldatud sibul, küüslauk, tomatid, riivitud porgand ja tükeldatud suvikõrvitsa sisu. Lisa maitseained ja lõpuks keedetud riis, mais ja tomatipasta.
- Tõsta sisu suvikõrvitsalaevukestesse, lisa juust ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit (suvikõrvits peaks olema pehme).
- Ja kui sul on kodus maitsepärm olemas, siis puista ka seda helde käega valminud toidule.