Skip to main content

Sul läheb vaja

  • 1 keskmise suurusega suvikõrvits
  • 1/2 – 1/3 kruusi riisi
  • u 100g kanafileed või purk ube/ kikerherneid
  • 1 sibul
  • paar küüslauguküünt
  • 2 tomatit/ peotäis päikesekuivatatud tomateid
  • 1 porgand
  • 1 peotäis riivitud juustu
  • soovikorral 2-3 spl maisi
  • 1 tl oliiviõli
  • 150g tomatipastat
  • maitseained (sool, ürdid nt basiilik, oregano, tšilli või taco maitseaine)

Valmistamine

  • Lõika suvikõrvits pikuti pooleks ja tühjenda sisust. Piserda oliiviõliga, raputa peale veidi sooja ja pane suvikõrvitsalaevukesed täidise tegemise ajaks 175 kraadisesse ahju. 
  • Keeda (täistera)riis pehmeks vastavalt pakendil olevale õpetusele.
  • Samal ajal prae pannil väheses õlis tükeldatud sibul, küüslauk, tomatid, riivitud porgand ja tükeldatud suvikõrvitsa sisu. Lisa maitseained ja lõpuks keedetud riis, mais ja tomatipasta.
  • Tõsta sisu suvikõrvitsalaevukestesse, lisa juust ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit (suvikõrvits peaks olema pehme).
  • Ja kui sul on kodus maitsepärm olemas, siis puista ka seda helde käega valminud toidule.